Apenheul

Op de Gelderse Veluwe bij Apeldoorn ligt dierentuin de Apenheul. In dit park lopen meer dan 200 apen in alle soorten en maten vrij rond tussen de bezoekers. Niet alle apen lopen tussen het publiek, de gorilla's, bonobo's en orang-oetans leven op ruime eilanden waar hun natuurlijk gedrag goed bestudeerd kan worden. Alle apen in de Apenheul zijn in hun natuurlijke omgeving te bekijken en de verschillende gebieden, zoals het eiland Madagascar, het Apenboompad en het Amazonewoud vormen een trekpleister voor jong en oud.

In de laatste jaren is de Apenheul flink onder handen genomen, vooral in het Amazonewoud is veel veranderd. Zo zijn een 200 meter lange loopbrug, die de bezoeker een mooi uitzicht biedt, en een grote volière gebouwd. Ook in de komende jaren zal de Apenheul verbeterd worden.

Zelf de aap uithangen

In de Apenheul is voor kinderen ruimschoots de mogelijkheden om zelf ‘de aap uit te hangen’. Op de MekranotiTrail, kunnen ze zich via touwbruggen, klimtorens en wiebelbruggen een weg banen door de jungle. Nieuw in de Apenheul is expeditie Saimiri, een kinderexpeditie door de Zuid-Amerikaanse jungle. In deze jungle lopen meer dan 100 doodshoofdaapjes en kinderen kunnen als assistent-onderzoeker hun fantasie de vrije loop laten.

Foto's

Informatie over Apenheul

Prijs volwassenen €21
Prijs kinderen €19
Prijs peuters Gratis
Openingsdagen Hele week
Openingsperiode Lente/Zomer/Herfst
Overdekt Nee
Mindervalidenvriendelijk Ja
Website apenheul.nl

Ligging

Kaart