Burgers' Zoo

Burgers’ Zoo is een populaire dierentuin in Arnhem. Burgers’ Zoo is in 1913 gesticht door Johan Burgers en de opzet was om dieren in open terrassen en valleien te zetten gescheiden van het publiek door grachten. In de dertiger jaren van de vorige eeuw werd de collectie in Burgers’ Zoo uitgebreid met een leeuwen- en ijsberenvallei.

Publiekstrekkers in Burgers’ Zoo

In 1968 werd Burgers’ Safari geopend, het eerste safaripark op het Europese vasteland waar met een auto doorheen gereden kon worden. Een paar jaar later volgden het chimpansee eiland en het wolvenbos. In 1988 werden, onder leiding van kleinzoon Antoon van Hooff, veel nieuwe parkonderdelen ingericht.Voorbeelden hiervan zijn het overdekte oerwoud de bush, de mangrove, de overdekte woestijn en zeeaquarium The Ocean. In 2008 is de dierentuin verder uitgebreid met Rimba, een buitengebied met Zuidoost-Aziatische dieren. In Burgers’ Zoo leven naar schatting 10.000 dieren van ruim 500 soorten.

Het dierenpark

Overal in het park zijn bijzondere dierenontmoetingen mogelijk, zoals bij de grote gorillafamilie op hun bosrijke eiland of bij de panters in de jungle. De chimpanseekolonie van ruim 20 dieren kan vanuit diverse observatieposten worden bekeken. Ook de pinguïns, flamingo's, olifanten, dwergnijlpaarden, bongo's en bosrendieren zijn een bezoek meer dan waard. Het park is het gehele jaar door geopend vanaf 9 uur en jaarlijks bezoeken circa 1,5 miljoen mensen de dierentuin.

Foto's

Informatie over Burgers' Zoo

Prijs volwassenen €19
Prijs kinderen €17
Prijs peuters Gratis
Openingsdagen Hele week
Openingsperiode Hele jaar
Overdekt Deels
Mindervalidenvriendelijk Ja
Website burgerszoo.nl

Ligging

Kaart