Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort biedt bezoekers de kans om circa 1500 dieren van heel dichtbij te bekijken. In de Japanse tuin kunnen bezoekers koikarpers bewonderen, bij de vogellaan vliegen pagegaaien, uilen en reigerachtigen rond en neven- en nichtenland is geheel ingericht voor de aapachtigen. Op het berenplein zijn bruine beren en otters te bewonderen.

Themagebieden

Het park is onderverdeeld in verschillende thema’s. Het themagebied de Sahara is een woestijn in het klein, een landschap met zand, rotsen, niveauverschillen en een heuse oase waar vaalwitte algazellen en struisvogels verblijven.In het themagebied de Nacht waant men zich in een donker tropisch regenwoud waar een groot aantal dieren overdag slaapt en pas ‘s nachts tot leven komt. Om de bezoeker toch de kans te geven deze nachtbrakers te bewonderen heeft men in het park het dag- en nachtritme omgedraaid. Met behulp van een infraroodcamera kunnen de nachtdieren uit verschillende werelddelen bekeken worden. De savanne in het dierenpark is een echte Afrikaanse savanne met grasgebieden en hier en daar groepjes bomen. Dit is het leefgebied van de giraffen, elandantilopen en parelhoenders.

Spannende avonturen

Oog in oog met witte tijgers, midden op de dag sluipen door een nachtelijke jungle en klimmen en klauteren in de speeltuinen, het kan allemaal in dierenpark Amersfoort. Sinds kort is ook een DinoBos aan het dierenpark toegevoegd. Hier kan een reis door de tijd gemaakt worden langs een pad met 75 levensechte beelden van dinosaurussen uit alle tijdperken. Dierenpark Amersfoort en zijn vele inwoners zijn het hele jaar door te bezoeken.

Foto's

Informatie over Dierenpark Amersfoort

Prijs volwassenen €18
Prijs kinderen €15
Prijs peuters Gratis
Openingsdagen Hele week
Openingsperiode Hele jaar
Overdekt Deels
Mindervalidenvriendelijk Ja
Website dierenparkamersfoort.nl

Ligging

Kaart