Dierenpark Emmen

Dierenpark Emmen bestaat uit twee parken, het centrale deel met de Afrikasavanne, het Zuid-Amerikaanse tropische regenwoud en de Humboldt Pinguins aan de Peruaanse kust. Het andere park is te bereiken via een loopbrug en hierin is Speelexpeditie Yucatan gevestigd. Dagelijks worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals een kikker-speurtocht, shows en ontmoetingen met tal van uitheemse dieren. In Dierenpark Emmen vindt u een veelheid aan diersoorten.

De olifanten

De verzorgers in Dierenpark Emmen zijn erg betrokken bij hun dieren. Zij houden o.a. een olifantendagboek bij over de grote kudde Aziatische olifanten, bestaande uit een mannetjesolifant, Razda, en een aantal olifantenkoeien en hun jongen. In april 2011 werd hier het 19de olifantje geboren met een geboortegewicht van 100 kg.

Expeditie Yucatan

In de binnenspeeltuin Yucatan kunnen kinderen het hele jaar door lekker op avontuur gaan. Spelen, klimmen, glijden en varen in Zuid-Amerikaanse boomhutten, pueblo’s, piramidetempels en in het grote scheepswrak. Onderweg ontdekken ze de spannendste dieren. Ouders, opa's en oma's of begeleiders verblijven ondertussen op het terras van restaurant Patio. Daar genieten ze van heerlijke koffie, een lekker hapje en Maya-gerechten. De openingstijden van het dierenpark wisselen per seizoen.

Foto's

Informatie over Dierenpark Emmen

Prijs volwassenen €20
Prijs kinderen €18
Prijs peuters Gratis
Openingsdagen Hele week
Openingsperiode Hele jaar
Overdekt Nee
Mindervalidenvriendelijk Ja
Website dierenparkemmen.nl

Ligging

Kaart