Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is een van de grootste attracties in Nederland. De verschillende ‘werelddelen’ in Blijdorp worden ieder jaar bezocht door meer dan 1,5 miljoen mensen. Op deze continenten is de natuurlijke habitat van de dieren nagebootst.

De dieren van Blijdorp

Tijdens een wandeling door dierentuin Blijdorp komt de bezoeker ontelbaar veel dieren tegen. Er zijn een savanne, een gorilla-eiland, een krokodillenrivier, een vleermuizengrot, een tropische tuin met olifanten en een ijsgrot waar ijsberen zwemmen. Een van de meest indrukwekkende onderdelen van Blijdorp is Oceanium, een 22 meter lange tunnel over de bodem van de zee, waar u zich midden tussen haaien, schildpadden, zeeotters, papegaaiduikers en koningspinguïns bevindt.

Voor jong en oud

Blijdorp is een dierentuin waar talloze arrangementen voor jong en oud beschikbaar zijn. Voor de kinderen zijn er kinderfeestjes, schoolreisarrangementen en ZOO Camps, tijdens welke 9 t/m 11 jarigen zowel in de zomer als in de winter een nachtje in de Diergaarde kunnen logeren. Ook voor volwassenen worden regelmatig interessante activiteiten georganiseerd zoals een dagje dierverzorger, workshops dierentuinfotografie, rondleidingen door de nachtelijke dierentuin en op zondagochtend starten met een ontbijt om daarna de wasberen te gaan voederen.

De Rotterdamse dierentuin heeft verschillende restaurants en etenskraampjes. Voor gezinnen is de Kinderjungle een must. Kinderen kunnen slingeren, klimmen en glijden net zoals apen dat doen. Diergaarde Blijdorp is het hele jaar iedere dag geopend.

Foto's

Informatie over Diergaarde Blijdorp

Prijs volwassenen €21
Prijs kinderen €16
Prijs peuters Gratis
Openingsdagen Hele week
Openingsperiode Hele jaar
Overdekt Nee
Mindervalidenvriendelijk Ja
Website rotterdamzoo.nl

Ligging

Kaart