GaiaZoo

In 2005 werd in het Zuid-Limburgse Kerkrade dierentuin GaiaZoo geopend. Gaia is de naam van de Griekse Aardgodin en daarom is het niet verwonderlijk dat AARDE het centrale thema van de dierentuin is. In Gaiapark zijn diverse leefgebieden nagebootst waaronder het Congogebied, het Amazonebekken en Europa in verschillende tijden van de geschiedenis, waaronder het carboon en de krijt- en ijstijd. In ieder gebied zijn aparte dieren te vinden en in totaal leven in GaiaZoo circa 80 diersoorten.

Dieren in de dierentuin

In GaiaZoo treedt de bezoeker binnen in een adembenemende wereld van dier en natuur. Het is hier mogelijk om in een dag de hele wereld over te reizen en oog in oog te staan met de mooiste dieren. GaiaZoo is al drie opeenvolgende jaren gekozen tot de mooiste dierentuin van de Benelux en sinds 1 februari 2012 de trotse winnaar van de ‘ToerNed Award’.

Indoor Dinospeelpark

In GaiaZoo bevindt zich Europa's grootste Indoor Dinospeelpark. Onder een 18 meter hoge koepelconstructie wordt de bezoeker begroet door een levensgrote, 14 meter hoge Brachiosaurus. Rotspartijen, watervallen, glijbanen en een immens groot nettenwoud zorgen hier voor veel speelplezier. Gaiazoo is alle dagen van het jaar geopend vanaf 10.00 uur.

Foto's

Informatie over GaiaZoo

Prijs volwassenen €18
Prijs kinderen €15
Prijs peuters Gratis
Openingsdagen Hele week
Openingsperiode Hele jaar
Overdekt Nee
Mindervalidenvriendelijk Ja
Website gaiazoo.nl

Ligging

Kaart