Natura Artis Magistra

Dierentuin Natura Artis Magistra in Amsterdam werd in 1838 gesticht en is een van de oudste dierentuinen van Nederland. Al vanaf het begin waren hier apen, papegaaien en herten samen te bewonderen met gesteenten, fossielen, skeletten en opgezette dieren. In de 19de eeuw werd Artis uitgebreid met een aantal onbekende diersoorten en er werd een groot aquarium gebouwd. Aan het eind van de 20e eeuw is Artis opnieuw sterk uitgebreid met o.a. een planetarium, een geologisch museum, het wolvenbos, een Afrikaans savannelandschap, insectarium en een vlinderpaviljoen.

Het dierenpark

In dierentuin Artis wonen ongeveer 900 verschillende diersoorten. Daarnaast groeien er in Artis 300 soorten bomen en zijn er vele tuinen die elke lente in bloei staan. Geen enkele andere plek in Amsterdam biedt meer natuur per vierkante meter dan de oudste dierentuin van Nederland.

Natuurlijke leefomgeving

Eén van de sterke punten van Artis is de natuurlijke leefomgeving voor de dieren. Het ene moment bevindt de bezoeker zich op de savanne met de gnoes, zebra's en gazelles, het andere moment bent u in het aquarium omringd door koraalriffen en haaien.

Meer dan alleen een dierentuin

Artis werkt intensief mee aan het behoud van bedreigde diersoorten. In het kader van het opgezette fokprogramma en om de huidige soorten meer ruimte te geven is het aantal (grote) diersoorten sterk teruggebracht. Artis is meer dan alleen een dierentuin, het is een plek waar natuur, cultuur, kennis en plezier elkaar ontmoeten. De dierentuin is het gehele jaar geopend.

Foto's

Informatie over Natura Artis Magistra

Prijs volwassenen €18
Prijs kinderen €15
Prijs peuters Gratis
Openingsdagen Hele week
Openingsperiode Hele jaar
Overdekt Deels
Mindervalidenvriendelijk Deels
Website artis.nl

Ligging

Kaart