Ouwehands Dierenpark

Een dagje uit in Ouwehands Dierenpark Rhenen is een afwisselende belevenis. Stap binnen in Pàssaro, een paradijs van kleurrijke en tropische vogels en bewonder vervolgens de witte tijgers en witte leeuwen, sta neus aan neus met de ijsberen en loop onder de slingerende orang oetans door.

Het Berenbos

Ouwehands Dierenpark in Rhenen is het eerste dierenpark in Europa met een echt berenbos. Het berenbos is ontwikkeld door Alertis, een stichting voor beer- en natuurbescherming.

Het berenbos werd in 1993 in gebruik genomen en is een 20.000 m² grote semi-wildernis waar grote bruine beren en wolven vrij kunnen leven. Het publiek kan via een loopbrug de beren bekijken zonder dat de dieren gestoord of in hun bewegingsvrijheid belemmerd worden. Er zijn ook enkele educatieplekken aangelegd waar kinderen met moderne leertechnieken alles te weten kunnen komen over de bruine beer.

Hang de beest uit

In Ouwehands Dierenpark kunnen kinderen ook zelf de beest uithangen in RavotAapia, Europa’s grootste overdekte speeljungle. Hier leren kinderen spelenderwijs over het leven van de dieren in het wild. Van Afrika genieten kan in de speelsafari Umkhosi. Hier bevinden zich mandrils, giraffen, leeuwen, zebra’s en vele andere Afrikaanse dieren. Over de touwbruggen kunnen kinderen van boomhut naar boomhut klimmen en de leeuwen of giraffen bespieden vanuit een spannende uitkijkpost. Ouwehands Dierenpark is het gehele jaar door geopend vanaf 10 uur.

Foto's

Informatie over Ouwehands Dierenpark

Prijs volwassenen €19
Prijs kinderen €16
Prijs peuters Gratis
Openingsdagen Hele week
Openingsperiode Hele jaar
Overdekt Deels
Mindervalidenvriendelijk
Website ouwehand.nl

Ligging

Kaart