Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen is, met circa 1500 dieren, het grootste wildlife dierenpark van de Benelux en ligt tussen Tilburg en Hilvarenbeek in de provincie Noord-Brabant. In 1964 werd speelland Beekse Bergen opgericht en vier jaar later is Safaripark Beekse Bergen geopend. Vanaf het begin was Safaripark Beekse Bergen een groot succes omdat voor het eerst in Nederland leeuwen in volledige vrijheid bewonderd konden worden.

Leeuwenpark

In het begin heette het park ‘Leeuwenpark Beekse Bergen’, omdat toen alleen maar leeuwen in het park verbleven. Later kwamen daar vele andere dieren zoals onder meer jachtluipaarden, bavianen, giraffen en een babyolifant bij en toen besloot men de naam om te dopen in Safaripark Beekse Bergen.

Safari en shows

De Beekse Bergen is een dierentuin waarin de bezoekers met een boot, de bus of met hun eigen auto op safari kunnen gaan. Tijdens de safari in het park komt de bezoeker oog in oog te staan met de 'Grote Vijf', olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en buffel.

Bezoekers mogen de dieren niet voederen omdat ze een streng dieet volgen om gezond te blijven. Naast de safari biedt het park diverse shows met roofvogels en dagelijkse voederpresentaties. Ook is het mogelijk een rondleiding met gids te boeken om van alles over deze dieren te leren. Een bezoek aan de Beekse Bergen voelt alsof u door Afrika dwaalt. Het park is 365 dagen per jaar geopend voor bezoekers.

Foto's

Informatie over Safaripark Beekse Bergen

Prijs volwassenen €21
Prijs kinderen €21
Prijs peuters Gratis
Openingsdagen Hele week
Openingsperiode Hele jaar
Overdekt Nee
Mindervalidenvriendelijk Ja
Website safaripark.nl

Ligging

Kaart