Struisvogelboerderij Monnikenwerve

U kunt in Struisvogelboerderij Monnikenwerve van het voorjaar tot het najaar in het weekend - en in de zomer dagelijks - informatieve rondleidingen krijgen, de dieren aaien en hun producten kopen.

Rondleidingen

Struisvogelboerderij Monnikenwerve is opgezet in 1997 en werd na één jaar een ‘bezoekboerderij’. Van het voorjaar tot het najaar worden in het weekend vier keer per dag rondleidingen gegeven voor particulieren maar ook voor scholen en andere groepen. In de maanden juli en augustus vinden deze rondleidingen dagelijks plaats (bij slecht weer zoveel mogelijk binnen). Tijdens een rondleiding worden u struisvogels getoond van kuiken tot grote broedvogel. U krijgt ze niet alleen te zien; als u wilt mag u de loopvogels aaien. Ook neemt u een kijkje bij de broedmachines met de eieren. Tijdens de rondleiding die ongeveer drie kwartier duurt krijgt u op een, ook voor kinderen, zeer begrijpelijke wijze informatie over deze snelste tweevoeters ter wereld en over de activiteiten van de boerderij. Na afloop heeft u gelegenheid op eigen houtje rond te kijken en wat te drinken in de tearoom. Deze biedt uitzicht op de grote wei van de struisvogels. U kunt hier onder meer genieten van cake, die met struisvogelei is gemaakt. Eén ei van de vogel is ongeveer net zo groot als 25 kippeneieren.

Producten te koop

Van de struisvogels worden verschillende producten gemaakt. Allereerst het lekkere vlees, dat rood van kleur is en cholesterol- en vetarm. U kunt naast biefstuk en filet ook onder andere stooflappen, gehakt en kroketten kopen op de boerderij. Daarnaast is een assortiment van diverse lederwaren te koop. Een voorbeeld hiervan zijn unieke tassen, waarvan de voorraad wel 60 verschillende modellen bedraagt. Ook worden van het leer portemonnees, riemen, sleutelhangers, brillenkokers en dergelijke gemaakt die u kunt aanschaffen. Vanwege de kwaliteiten van struisvogelvet voor het maken van goede cosmetica treft u ook daarvan diverse producten in de verkoop aan. Geen van deze crèmes, oliën en dergelijke is op dieren getest. Voorts vindt u lege eieren, veren en plumeaus in het winkeltje. Voor de kinderen, die vaak een kuiken mee naar huis zouden willen nemen, zijn knuffels aanwezig en een documentatieboek waarmee ze bijvoorbeeld een werkstuk kunnen maken.

Praktische informatie

Struisvogelboerderij Monnikenwerve ligt in Zeeuws-Vlaanderen aan de Hogeweg 1 tussen Sluis en Aardenburg. Tussen 15 maart en 1 november is deze boerderij in de weekenden tussen 10.30 en 17.00 uur geopend voor bezoekers. In de maanden juli en augustus zijn de struisvogels dagelijks te bewonderen. De rondleidingen vinden vier maal daags plaats. Groepen kunnen op afspraak vanaf 1 maart terecht en in de zomer ook ’s avonds. Het gebruik van een rolstoel vormt bij de boerderij geen probleem. De toegang tot het winkeltje en de tearoom zijn gratis en voor een bezichtiging inclusief rondleiding moet u betalen. Voor de precieze openings-, rondleidingstijden en groepstarieven kunt u de website van de boerderij raadplegen. Hierop staat bovendien veel informatie over struisvogels en een overzicht van de producten die te koop zijn. Ook ziet u hoe de eigenaren tot hun initiatief zijn gekomen. Honden zijn welkom bij de struisvogels, zolang ze aangelijnd zijn.

Foto's

Informatie over Struisvogelboerderij Monnikenwerve

Prijs volwassenen €4,50
Prijs kinderen €2,50
Prijs peuters €2,50
Openingsdagen Za/Zo
Openingsperiode Lente/Zomer/Herfst
Overdekt Deels
Mindervalidenvriendelijk Ja
Website destruisvogel.nl

Ligging

Kaart