Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis aan de Prinsengracht 263 - 267 in Amsterdam is een monument ter nagedachtenis aan Anne Frank en haar familie. Bezoekers kunnen de onderduikplaats, waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog haar dagboek schreef, met eigen ogen aanschouwen. Ruim 2 jaar verbleef Anne met haar ouders, haar zusje Margot en met het gezin van Pels en Fritz Pfeffer in het achterhuis van het kantoorpand aan de Prinsengracht.

Het kantoorpersoneel zorgde destijds voor eten en nieuws van buiten. Uiteindelijk werd de familie verraden en gedeporteerd naar Duitsland. Alleen Anne's vader, Otto Frank, overleefde de vernietigingskampen.

Het Achterhuis

Het Achterhuis is in authentieke staat behouden, maar het Voorhuis is teruggebracht in de stijl en de sfeer van de onderduikperiode. Wat zich in die tijd heeft afgespeeld laat zich het best illustreren aan de hand van citaten uit het dagboek van Anne, foto's, films en enkele originele voorwerpen van de onderduikers en hun helpers van toen.

Multimedia en interactief

Het eerste dagboek en andere originele geschriften van Anne Frank worden hier getoond.

In het nieuwbouwgedeelte van het huis bevinden zich de multimediaruimte en een interactieve tentoonstelling met actuele thema's. In de cd-romruimte kunnen bezoekers een virtuele tocht door het Anne Frank Huis maken en informatie opvragen over de onderduikers en de Jodenvervolging. Het Anne Frank Huis is dagelijks geopend maar niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Foto's

Informatie over Anne Frank Huis

Prijs volwassenen €9
Prijs kinderen €5
Prijs peuters €1
Openingsdagen Hele week
Openingsperiode Hele jaar
Overdekt Ja
Mindervalidenvriendelijk Nee
Website annefrank.org/nl

Ligging

Kaart