De Koperen Knop

Het museum de Koperen Knop geeft u een inkijkje in een boerderij uit de Gouden Eeuw, en het leven van een rijk boerengezin uit die tijd.

Museum de Koperen Knop is gevestigd in een 17de eeuwse boerderij en laat het landelijke leven van een deftige boerderij zien, kenmerkend voor het gebied van de Alblasserwaard. Centraal ligt de mooie kamer, die bedoeld was om mee te pronken en slechts gebruikt werd bij speciale gelegenheden als een begrafenis of bruiloft. Hier treft u bijzondere elementen uit de Gouden Eeuw, zoals een Hollands linnenkabinet en siervoorwerpen. Bekijkt u ook de rentenierskamer en de mooie schildering in de opkamer.

In de Museumtuin en op het erf

Tijdens een wandeling door de Museumtuin ervaart u de natuurlijke historie van de Alblasserwaard, u loopt langs een snij- en een hakgriend, enkele moerasjes en een hoogstamboomgaard met oude fruitrassen. Met mooi weer kunt u genieten van een kop koffie op een van de terrassen. Op het erf van de boerderij vindt u een traditionele hoepelmakerij, een dorpssmederij en een wagenschuur met oude karren en wagens. In de vroegere stal is een moderne expositieruimte gebouwd voor wisselende exposities. In de zolder van het museum is ruimte voor groepsbezoek en blijvende klankbeeldpresentaties. Bij de balie van het museum bevindt zich een winkeltje met kaarten, publicaties en verschillende souvenirs.

Activiteiten

In het museum is een VVV-post gevestigd waar u wandel- en fietsroutes kunt kopen en tips kunt krijgen voor leuke uitjes in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. Voor kinderen zijn speurroutes uitgezet voor zowel binnen als buiten. De speurroutes zijn gratis beschikbaar, net als een kleurplaat voor de allerkleinsten. Het is ook mogelijk een kinderfeestje in het museum te houden, met gebruik van een grote verkleedkist en optioneel een rondleiding. De Koperen Knop is tevens te huur als trouwlocatie.

Foto's

Informatie over De Koperen Knop

Prijs volwassenen €4
Prijs kinderen €2
Prijs peuters Gratis
Openingsdagen Di/Wo/Do/Vr/Za
Openingsperiode Hele jaar
Overdekt Deels
Mindervalidenvriendelijk Deels
Website koperenknop.nl

Ligging

Kaart