Haags Gemeentemuseum

Het Haags Gemeentemuseum is een museum voor moderne kunst, kunstnijverheid, mode en muziekinstrumenten. Het museum is gesitueerd in het westen van de wijk Zorgvliet in den Haag. Tussen 1995 en 1998 is het museum ingrijpend gerestaureerd en tegelijkertijd werd het museum (beperkt) uitgebreid.

Het Gemeentemuseum bezit schilderijen van o.a. Piet Mondriaan, Pablo Picasso, Theo van Doesburg, Bart van der Leck, Charley Toorop, Claude Monet en Francis Bacon. De grootste verzameling ter wereld van schilderijen en tekeningen van Mondriaan vindt u hier. Dit is vooral te danken aan de kunstverzamelaar Sal Slijper, die na zijn dood in 1971 een groot aantal werken van Mondriaan - voornamelijk uit zijn figuratieve periode - naliet aan het museum. Verder bezit het museum Mondriaans laatste schilderij ‘Victory Boogie Woogie’, een schenking van de Nederlandse Bank uit 1998.

Moderne kunst

De collectie Moderne Kunst van het Gemeentemuseum biedt een overzicht van de Nederlandse kunst sinds het begin van de 19e eeuw, aangevuld met karakteristieke voorbeelden van kunst die in dezelfde periode in andere landen ontstond.

Beroemde meesterwerken uit Parijs

Speciaal voor het Gemeentemuseum Den Haag heeft het prestigieuze Centre Pompidou in Parijs een veertigtal topstukken ter beschikking gesteld. Beroemde meesterwerken van o.a. Kandinsky, Brancusi, Picasso, Matisse, Miro, Giacometti, Leger, Braque en Delauny zijn op deze tentoonstelling te bewonderen. Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Foto's

Informatie over Haags Gemeentemuseum

Prijs volwassenen €12
Prijs kinderen Gratis
Prijs peuters Gratis
Openingsdagen Di/Wo/Do/Vr/Za/Zo
Openingsperiode Hele jaar
Overdekt Ja
Mindervalidenvriendelijk Ja
Website gemeentemuseum.nl

Ligging

Kaart