Hermitage Amsterdam

Hermitage Amsterdam, gelegen aan de Amstel, is een dependance van het beroemde Hermitage Museum in Sint-Petersburg. Er zijn tentoonstellingen te zien die zijn samengesteld uit de rijke collectie van de Hermitage in Sint-Petersburg.

De Hermitage Amsterdam heeft op 20 juni 2009 in het geheel verbouwde en gerenoveerde Amstelhof haar deuren geopend voor het publiek. Het 17de-eeuwse herenhuis aan de Amstel is tussen juni 2007 en juni 2009 veranderd van een verpleeghuis in een multifunctioneel museum met tentoonstellingszalen, een café-restaurant, winkels, studiecentrum, auditorium en een Hermitage voor Kinderen. Al na ruim een jaar werd, op 15 augustus 2010, de miljoenste bezoeker geregistreerd, waarmee het een van de topattracties van Amsterdam is geworden.

Tentoonstellingen

De Hermitage heeft een collectie van 3 miljoen kunstvoorwerpen, teveel om in St. Petersburg te laten zien. In Amsterdam worden de kunstvoorwerpen tentoongesteld in twee grote, hoge tentoonstellingsvleugels welke zijn omgeven door kabinetten. De huidige tentoonstelling over de Vlaamse schilders Rubens, Van Dyck & Jordaens is verlengd tot en met 15 juni 2012. Deze tentoonstelling toont een overzicht van 75 schilderijen en circa 20 tekeningen, waaronder talrijke meesterwerken van de grote drie van de Antwerpse school.

Bezoekadres en openingstijd

De Hermitage is gevestigd op het adres Amstel 51 te Amsterdam en is behalve op 1 januari, 30 april en 25 december, het gehele jaar door geopend.

Foto's

Informatie over Hermitage Amsterdam

Prijs volwassenen €15
Prijs kinderen Gratis
Prijs peuters Gratis
Openingsdagen Hele week
Openingsperiode Hele jaar
Overdekt Ja
Mindervalidenvriendelijk Ja
Website hermitage.nl/nl

Ligging

Kaart