Het Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem was tot 1993 een Rijksmuseum en geeft een beeld van het leven in Nederland gedurende de laatste eeuwen. Wonen en werken van de Nederlanders worden aan de hand van veelal originele gebouwen, zoals diverse soorten boerderijen, een aantal molens, een Zeeuwse kerk en een stoomzuivelfabriek in beeld gebracht.

Een aantal van deze gebouwen wordt ‘bewoond’ door museummedewerkers, die verkleed als originele bewoners, de bezoekers ontvangen. Ook tal van gebruiksvoorwerpen, oude ambachten en klederdrachten zijn tentoongesteld.

Ambachtslieden geven regelmatig demonstraties van hun kunnen aan het museumpubliek. Onder andere een molenaar, een smid, een stoelenmatter, een drukker en een papierschepper zijn aan het werk en tijdens weekenden worden bijzondere activiteiten georganiseerd, zoals een draaiorgeldag, oogsten van rogge, dorsen van graan, ploegen met paarden en een ouderwetse kinderkermis.

Terug naar toen

Voor jong en oud is een bezoek aan het museumpark een onvergetelijke ervaring. Zintuigen worden geprikkeld, geluiden, geuren, smaken en beelden nemen u mee naar vroeger. Stap letterlijk terug in de sfeer van toen en maak kennis met de Nederlanders en hun geschiedenis.

Openingstijden

Van april t/m oktober is het museum geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Ieder jaar wordt rond de jaarwisseling een speciaal winterprogramma aangeboden.

Foto's

Informatie over Het Nederlands Openluchtmuseum

Prijs volwassenen €14
Prijs kinderen €10
Prijs peuters Gratis
Openingsdagen Hele week
Openingsperiode Lente/Zomer/Herfst
Overdekt Nee
Mindervalidenvriendelijk Ja
Website openluchtmuseum.nl

Ligging

Kaart