Historische Collectie Bevoorrading & Transport

De Historische Collectie Bevoorrading & Transport in Soesterberg informeert bezoekers over de organisatie, de werkwijze en de geschiedenis van de nieuwe en oude Regiment Bevoorradings- en Transportgroepen.

Collectie en expositie

De expositie laat een uitgebreid beeld zien over de geschiedenis van de Bevoorrading & Transport tijdens de 1e en 2de Wereldoorlog en geeft tevens inzicht in de actuele optredens van de Regiment Intendancetroepen. Met behulp van prenten, unieke foto’s, oude uniformen en overig Intendance materiaal wordt een overzicht van drie eeuwen bevoorrading gegeven. De historische collectie is onderverdeeld in afzonderlijke onderdelen en geeft een overzicht van het ontstaan en de geschiedenis van de stamonderdelen dienstvak Intendance en het voormalig dienstvak Aan- en Afvoertroepen. Onderdelen van de collectie zijn onder meer ‘de Mauristwand’, ‘Regiment Intendancetroepen’ en ‘Korporaal Wasbaas’.

Het museum

De Historische Verzameling Intendance en Bevoorrading & Transport bevindt sinds 2007 zich in gebouw V20 op kamp Soesterberg. Het museum wordt de komende jaren opnieuw ingericht. De verzameling van de Aan- en Afvoertroepen en de beide Historische Collecties Bevoorrading & Transport worden samengevoegd tot één, nieuw geheel. Elke maandag en woensdag van 10.00 uur tot 15.00 uur is het museum gratis te bezoeken. Op vrijdag kan op afspraak de Historische Collectie met een groep bezocht worden.

Foto's

Informatie over Historische Collectie Bevoorrading & Transport

Prijs volwassenen Gratis
Prijs kinderen Gratis
Prijs peuters Gratis
Openingsdagen Ma/Wo/Vr
Openingsperiode Hele jaar
Overdekt Ja
Mindervalidenvriendelijk Deels
Website museumbevoentransport.nl

Ligging

Kaart