Klok & Peel Museum Asten

Maakt u zich op voor een boeiend dagje uit in een van de mooiste musea in Brabant. Klok & Peel Museum Asten is volledig vernieuwd en is in 2012 door Koningin Beatrix geopend. U kunt er twee unieke collecties bezoeken.

Klok

Het museum herbergt de grootste collectie luidklokken en beiaarden (klokkenspellen) ter wereld. In een tijdlijn volgt u alle thema’s die met de klok te maken hebben. Vanaf de oorsprong en het luiden van de klok tot en met het klokkengieten, klinken als een klok, uurwerken en beiaarden. In de fraaie grote zaal zijn de ‘Klokken van de wereld’ geëxposeerd met schitterende exemplaren uit alle werelddelen.

Peel

De tweede collectie van het museum omvat de boeiende natuur- en cultuurhistorie van De Peel, het gebied op de grens van Brabant en Limburg. Het begint met de ‘onzichtbare natuur’, waaronder een ondergrondse vossenburcht. Daarna volgt ook deze collectie een tijdlijn. In ‘De Peel aan zee’ zijn fossielen en een levensgroot mammoetskelet te zien. De expositie ‘Van Peelmoeras tot nationaal park’ toont de rijke flora en fauna van het gebied. In ‘De bewoonde Peel’ staan de cultuur en de mens centraal, waaronder de in De Peel gevonden Gouden Helm.

Tuinen

In de fraai aangelegde tuinen aan de achterzijde van het museum komen de twee museumcollecties bij elkaar ‘van kruidentuin tot klankentuin’. Daar staat ook de grote glazen Oranjerie waar workshops, educatieve projecten, evenementen en zomeravondconcerten worden georganiseerd.

Klok & Peel Museum Asten: een museum van deze tijd

Het vernieuwde Klok & Peel Museum Asten is echt een museum van deze tijd. In de eerste plaats heeft het alle moderne voorzieningen om individuele bezoekers en groepen een dag lang te kunnen verwelkomen, waaronder een gezellig museumcafé met buitenterras. Ook is er een filmzaal, educatieruimte, een museumwinkel en digitaal informatiecentrum. Vanuit het voor het museum gelegen Museumplein vertrekken diverse wandel- en fietsroutes.

Foto's

Informatie over Klok & Peel Museum Asten

Prijs volwassenen €7
Prijs kinderen €3,50
Prijs peuters Gratis
Openingsdagen Hele week
Openingsperiode Hele jaar
Overdekt Ja
Mindervalidenvriendelijk Ja
Website museumasten.nl

Ligging

Kaart