Museum Boijmans Van Beuningen

In het jaar 1849 laat de jurist Boijmans zijn kunstverzameling na aan de stad Rotterdam en daardoor is Museum Boijmans Van Beuningen een van de oudste musea van Nederland. Met de verwerving van de collectie van Van Beuningen in 1958 wordt de naam van het museum uitgebreid.

Het museum toont topstukken op wereldniveau en bezit een unieke verzameling schilderijen, sculpturen en gebruiksvoorwerpen. De collectie tekeningen en prenten behoort tot de beste ter wereld. Samen met de tijdelijke tentoonstellingen, de beeldentuin en de prachtige jaren ‘30 architectuur staat het museum garant voor urenlang kunstgenot. Het museum organiseert regelmatig diverse activiteiten en tentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen.

Oude en moderne meesters

Sta stil bij de prachtige werken van Bruegel de Oude en Rembrandt. Volg het ontstaan van het impressionisme en modernisme met schilderijen van Monet, Van Gogh en Mondriaan. Droom mee met de surrealisten Dalí en Magritte. De kunst blijft niet alleen maar binnenskamers, het museum biedt uitzicht op een beeldentuin. Een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht vanaf de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw.

Bezoekersinformatie

Museum Boijmans Van Beuningen vindt u aan het Museumpark 18-20 te Rotterdam. De openingstijden zijn dinsdag t/m zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Foto's

Informatie over Museum Boijmans Van Beuningen

Prijs volwassenen €12
Prijs kinderen Gratis
Prijs peuters Gratis
Openingsdagen Di/Wo/Do/Vr/Za/Zo
Openingsperiode Hele jaar
Overdekt Ja
Mindervalidenvriendelijk Ja
Website boijmans.nl/nl

Ligging

Kaart