Nederlands Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum is sinds 1954 gevestigd in het Maliebaanstation aan de Oosterspoorweg in Utrecht. De bezoeker gaat hier op ontdekkingsreis door de verschillende gecreëerde werelden van het Spoorwegmuseum; de Wereld van de grote Ontdekking over het begin van de stoomtrein, de Wereld van de Droomreizen, zoals de Oriënt Express, de Wereld van de Stalen Monsters en de Wereld van de Werkplaats van historische treinen.

Het verhaal van Het Spoor

In deze vier Wereld Droomreizen wordt vanaf de 19e eeuw het verhaal van Het Spoor verteld

en maakt de bezoeker een tocht langs verschillende soorten stoomlocomotieven.

De Werelden vertellen het complete verhaal over het ontstaan en de werking van de locomotief en in de Wereld De Werkplaats wordt tot in de finesses uitgelegd hoe een stoomlocomotief precies werkt.

Arrangementen

Speciaal voor groepen vanaf 20 personen kent het Spoorwegmuseum diverse arrangementen. Zo is er een ‘Blauwe Engel-arrangement’, vernoemd naar de trein uit 1954 met de mooie blauwe kleur, het logo met vleugels en de gelijknamige film van Marlène Dietrich.

Het ‘Nostalgiearrangement’ biedt de bezoeker een reis terug in de tijd naar het Maliebaanstation met zijn marmeren vloeren, elegante kroonluchters en Koninklijke wachtkamer. Het Spoorwegmuseum heeft voor de allerkleinsten een grote speeltuin en er kan een ritje worden gemaakt met de Jumbo Express.

Openingstijden

Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 en op maandag tijdens alle officiële schoolvakanties.

Foto's

Informatie over Nederlands Spoorwegmuseum

Prijs volwassenen €14
Prijs kinderen €14
Prijs peuters Gratis
Openingsdagen Di/Wo/Do/Vr/Za/Zo
Openingsperiode Hele jaar
Overdekt Ja
Mindervalidenvriendelijk Deels
Website spoorwegmuseum.nl

Ligging

Kaart