NEMO

Aan de oever van het IJ, dicht bij het Centraal Station van Amsterdam, ligt het futuristische technologiemuseum Nemo. Het museum is gebouwd op de fundamenten van de IJtunnel en ligt aan het Oosterdok. De vorm van het gebouw stelt de ingang van de IJtunnel voor, gespiegeld ten opzichte van de grond. Het heeft de vorm van een gigantisch groen schip en is al vanuit de verte duidelijk herkenbaar.

Maak je wereld groter met NEMO

Science Center NEMO is het grootste science center van Nederland en is voor iedereen die nieuwsgierig is. Iedere bezoeker, van jong tot oud, kan hier zelf de wereld van wetenschap en technologie ontdekken. NEMO neemt je mee in de wereld van die alledaagse dingen die toch heel bijzonder zijn. Ontdek bijvoorbeeld hoe bruggen werken, waarom je soms dingen ziet die er niet zijn en hoe bliksem ontstaat door zelf aan de slag te gaan met de interactieve opstellingen. Workshops, filmpjes, experimenten en demonstraties maken je NEMO-dag compleet. Een knetterende trui of een regenboog: na een bezoek aan NEMO zal je met nieuwe ogen naar de wereld kijken.

Toegankelijkheid en openingstijden

Het NEMO is goed toegankelijk voor rolstoelen en buggy’s. Ook zijn speciale toiletten voor mindervaliden en bij de receptie rolstoelen beschikbaar. NEMO is elke dag open van 10:00-17:30 uur.

Foto's

Informatie over NEMO

Prijs volwassenen €15
Prijs kinderen €15
Prijs peuters Gratis
Openingsdagen Hele week
Openingsperiode Hele jaar
Overdekt Ja
Mindervalidenvriendelijk Ja
Website e-nemo.nl

Ligging

Kaart