Openbaar Vervoer Museum Doetinchem

In het Openbaar Vervoer Museum in Doetinchem wordt aandacht geschonken aan verschillende vervoersmiddelen op het gebied van tram-, trein- en busverkeer.

De collectie wordt gevormd door schaalmodellen die in meer dan 30 vitrines te bewonderen zijn. Naast deze vaste collectie zijn verschillende voorwerpen, zoals uniformen en gebruiksvoorwerpen, die iets met het openbaar vervoer te maken hebben in het museum te zien. Met behulp van foto’s en oude videobeelden krijgt de informatie een levendig karakter. Voor de historie van de Gelderse Tramwegen (GTW) is een belangrijk deel van het museum gereserveerd. In dit gedeelte wordt ook een beeld gegeven over de geschiedenis van het openbaar vervoer elders in Nederland.

Geschiedenis van het OVM

In 1988 wordt het Openbaar Vervoer Museum (OVM) in Den Haag opgericht door de familie Ooijevaar. Het museum ontstaat door een indrukwekkende verzameling van treinen en andere soorten van openbaar vervoer. In 1989 wordt de Stichting Openbaar Vervoer Museum opgericht om het behoud van de collectie veilig te stellen. Na twee jaar verhuist het museum naar Borculo, maar door uitbreiding van de collectie bevindt het museum zich sinds 2006 in Doetinchem.

Educatie en Activiteiten

Educatie is een speerpunt van het OVM. In het museum kan kennis opgedaan worden over de geschiedenis van het transport in de hele wereld. Geschiedenis en techniek komen in het educatieve gedeelte van het museum samen. Bezoekers kunnen via reservering een rondleiding krijgen. Voor kinderen is de speurtocht ‘Stoker Jan’ opgezet waar aan de hand van vragen en opdrachten een inzicht wordt gegeven over het openbaar vervoer uit het verleden. Het Openbaar Vervoer Museum is dagelijks geopend, behalve op maandag.

Foto's

Informatie over Openbaar Vervoer Museum Doetinchem

Prijs volwassenen €5
Prijs kinderen €1,50
Prijs peuters €1,50
Openingsdagen Di/Wo/Do/Vr/Za/Zo
Openingsperiode Hele jaar
Overdekt Deels
Mindervalidenvriendelijk Deels
Website ovm-doetinchem.nl

Ligging

Kaart