Rijksmuseum

Aan het Museumplein in het Amsterdamse Stadsdeel Zuid, bevindt zich het Rijksmuseum. Hier wordt in ruim 200 zalen een overzicht gegeven van de Nederlandse kunst, ambachten en geschiedenis. Het Rijksmuseum heeft een grote collectie schilderijen uit de Nederlandse Gouden Eeuw en een aanzienlijke verzameling Aziatische kunst. Een groot deel van de ruim een miljoen voorwerpen tellende collectie bestaat uit werken van 17e-eeuwse Nederlandse meesters.

In het gebouw dat op de Top 100 der Nederlandse Unesco-monumenten staat is tevens het Rijksprentenkabinet gevestigd. Het hoofdgebouw is tot 2013 gesloten in verband met verbouwing. Tijdens de verbouwing blijven de 17de-eeuwse topstukken voor het publiek te zien in de Philipsvleugel. Hier worden ook kleine wisselende tentoonstellingen gehouden.

De collectie

Het Rijksmuseum heeft zijn faam in de wereld niet alleen te danken aan het in bezit hebben van vele meesterwerken zoals Rembrandt's ‘Nachtwacht’ en schilderijen van Vermeer, Van Dyck en Jan Steen. Het museum heeft ook een grote collectie Aziatische kunst, een rijke accumulatie van antieke voorwerpen uit de Nederlandse cultuur en een uitgebreide verzameling prenten en tekeningen uit de beginperiode van de klassieke fotografie.

Openingstijden

Het Rijksmuseum is dagelijks geopend van 09.00 uur tot 18.00 uur (op 1 januari is het museum gesloten) en is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Foto's

Informatie over Rijksmuseum

Prijs volwassenen €14
Prijs kinderen Gratis
Prijs peuters Gratis
Openingsdagen Hele week
Openingsperiode Hele jaar
Overdekt Ja
Mindervalidenvriendelijk Ja
Website rijksmuseum.nl/?lang=nl

Ligging

Kaart