Trekkermuseum Nisse

Het Trekkermuseum Nisse in Zeeland heeft een uitgebreide collectie met gerestaureerde trekkers en stationaire motoren en heeft als doel de opkomst van de motorisatie te belichten.

Collectie

De collectie van het museum bestaat onder meer uit jaarlijks wisselende trekkers en stationaire motoren uit de periode voor 1960. De bijbehorende technische informatie wordt aangepast aan de actuele collectie. Aan de hand van diverse foto’s en overig historisch materiaal wordt een beeld geschetst van de ontwikkeling van de motorisatie. Een gedeelte van het museum is gereserveerd voor een collectie miniaturen en op videomateriaal is te zien hoe trekkers aan het werk zijn.

Ontstaan van het Trekkermuseum

Liefhebbers van oude landbouwtrekkers richten in 1992 de Oldtimer Trekkers en Motorenclub Midden Zeeland (OTMMZ) op. Het doel is om oude trekkers, werktuigen en motoren te restaureren, bewaren en tentoon te stellen. Na een subsidie van Waardevol Cultuur Landschap wordt in 1997 het Trekkermuseum geopend. Door de groei van het ledental en de toenemende belangstelling moet het museum uitgebreid worden. Door aanbouw van een extra gebouw wordt de capaciteit van het Trekkermuseum in 2006 verviervoudigd.

De OTMMZ organiseert jaarlijks op wisselende locaties ploeg- en oogstdemonstraties. Een overzicht van de evenementen is op de website van het Trekkermuseum terug te vinden.

Omdat het museum wisselende openingstijden heeft, raden wij u aan de website van het museum te raadplegen.

Foto's

Informatie over Trekkermuseum Nisse

Prijs volwassenen €4
Prijs kinderen €2
Prijs peuters Gratis
Openingsdagen Wo/Do/Vr/Za/Zo
Openingsperiode Lente/Zomer/Herfst
Overdekt Ja
Mindervalidenvriendelijk Ja
Website trekkermuseum-otmmz.nl

Ligging

Kaart