Van Gogh Museum

Een bezoek aan het Van Gogh Museum is een unieke ervaring tijdens uw bezoek aan Amsterdam. Het Van Gogh Museum, in het centrum van Amsterdam, is gehuisvest in de Paulus Potterstraat tussen het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum. Het bezit de grootste collectie schilderijen van Van Gogh in de wereld.

Van Gogh's werk is chronologisch ingedeeld in vijf periodes, die elk een andere fase van zijn leven en werk belichten, namelijk Nederland, Parijs, Arles, Saint-Remy en Auvers-sur-Oise. De vaste collectie van het museum bevat meer dan 200 schilderijen, tekeningen en brieven.

De 19e eeuw

Op diverse displays wordt de bezoeker de mogelijkheid geboden om de ontwikkelingen van de kunstenaar of zijn schilderijen bij te houden en te vergelijken met werk van andere kunstenaars uit de 19de eeuw. Naast de collectie van de werken van Van Gogh heeft het museum ook een uitgebreid aanbod aan tentoonstellingen die de werken van andere kunstenaars over uiteenlopende onderwerpen uit de 19e eeuwse kunstgeschiedenis weergeven.

Bereikbaarheid en openingstijden

Het Van Gogh museum kan worden bereikt met de tramlijn 2 of 5 vanaf het Centraal Station in Amsterdam. Het museum is toegankelijk voor minder valide bezoekers en is dagelijks van 10.00 uur tot 18.00 uur geopend. Wegens renovatie zal het museum vanaf oktober 2012 tot maart 2013 gesloten zijn. In 2013 wordt het 40 jarig bestaan van het museum gevierd.

Foto's

Informatie over Van Gogh Museum

Prijs volwassenen €14
Prijs kinderen Gratis
Prijs peuters Gratis
Openingsdagen Hele week
Openingsperiode Hele jaar
Overdekt Ja
Mindervalidenvriendelijk Ja
Website vangoghmuseum.nl

Ligging

Kaart