Von Gimborn Arboretum

Het Von Gimborn Arboretum wordt ook de Groene Schatkamer van Nederland genoemd vanwege de beroemde en unieke collectie struiken en bomen die hier te bewonderen zijn.

Collectie

De collectie in het Arboretum bezit struiken en bomen uit alle delen van de wereld. Diverse plantsoorten zijn alleen op deze plek in Nederland te bewonderen. De duizenden struik- en boomsoorten zijn in de loop van jaren verzameld voor wetenschappelijke doeleinden of als zaad geruild met andere botanische tuinen. Vanwege de omvang en de unieke elementen staat het Arboretum ook bekend als de Groene Schatkamer van Nederland.

Het Arboretum

Het Von Gimborn Arboretum is ontstaan uit de liefhebberij van Max Th. Von Gimborn voor bomen en planten. In 1924 koopt hij een groot stuk grond en geeft opdracht een park (tevens Arboretum) in Engelse landschapsstijl te ontwerpen. Vanaf 1966 worden de tuinen door de Universiteit van Utrecht opgeknapt en uitgebreid. Het Arboretum beschikt over 27 hectaren grond waarin de unieke en grote collectie wordt getoond. Het doel van deze bomentuin is de collectie te behouden voor publiek en de wetenschap.

Activiteiten en openingstijden

Het Von Gimborn Arboretum biedt een gevarieerd aanbod voor jong en oud. In de tuinen worden (educatieve) rondleidingen gegeven onder leiding van een gekwalificeerde gids. Kinderen kunnen een speurtocht houden door het Arboretum waarna op speciaal gereserveerd plek kunnen knutselen en tekenen. Het ‘Babbelende Bomenpad’ is een speciale route voor visueel beperkten en alle paden in de tuinen zijn rolstoeltoegankelijk. Het Von Gimborn Arboretum is gevestigd in Doorn en 365 dagen per jaar geopend.

Foto's

Informatie over Von Gimborn Arboretum

Prijs volwassenen €5
Prijs kinderen €5
Prijs peuters Gratis
Openingsdagen Hele week
Openingsperiode Hele jaar
Overdekt Deels
Mindervalidenvriendelijk Ja
Website gimbornarboretum.nl

Ligging

Kaart