Nationaal Park De Hoge Veluwe

Nationaal park De Hoge Veluwe ligt in de gemeente Ede in de provincie Gelderland. Het park is in 1935 ontstaan en is het op één na oudste nationale park van Nederland. Het park bestaat uit 5400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand en heeft een grote diversiteit aan planten- en diersoorten.

Op park De Hoge Veluwe is ruimte voor cultuurhistorische elementen, architectuur en voor beeldende kunst. Het park wordt vrijwel zonder overheidssubsidie geëxploiteerd uit de verkoop van entreekaarten.

Witte en blauwe fietsen

In het park is voor iedereen wat te beleven. De Hoge Veluwe herbergt niet alleen een rijke flora en fauna, maar ook drie musea. Bezoekers kunnen zich voortbewegen op de witte fietsen die in het park zonder extra kosten te gebruiken zijn. Uiteraard kunnen(blauwe) fietsen, maar ook tandems, bakfietsen en fietsen voor mindervaliden worden gehuurd. ook

Voorzieningen en openingstijden

Even uitrusten van een mooie wandeling of fietstocht kan in het centrumgebied van het park. Café-restaurant de Koperen Kop heeft een groot terras met speeltuin. Daarnaast heeft het park diverse horecagelegenheden voor een lekkere versnapering. Nationaal Park De Hoge Veluwe is het enige stuk van de Veluwe waar bezoekers moeten betalen.

Foto's

Informatie over Nationaal Park De Hoge Veluwe

Prijs volwassenen €8
Prijs kinderen €4
Prijs peuters Gratis
Openingsdagen Di/Wo/Do/Vr/Za/Zo
Openingsperiode Hele jaar
Overdekt Nee
Mindervalidenvriendelijk Deels
Website hogeveluwe.nl

Ligging

Kaart