Nationaal Park Lauwersmeer

In het noorden van Nederland ligt op de grens van Groningen en Friesland Nationaal Park Lauwersmeer. Vroeger had de zee hier vrij spel en was er een open verbinding met de Waddenzee. Wat voorheen een zeearm was van de Waddenzee, is nu een natuurgebied met een grote vogelrijkdom. De natuur in het Lauwersmeergebied is zo bijzonder, dat het is uitgeroepen tot Nationaal Park.

Bantpolder

Natuurmonumenten beheert in dit uitgestrekte natuurgebied de Bantpolder, een befaamde vogelweide. Van oktober t/m april vindt de bezoeker hier duizenden kol-, grauwe- en brandganzen en in het voorjaar kunnen tureluur en grutto hier ongestoord broeden. In juni bloeien er honderden rietorchissen. De paarse gloed van deze plant levert mooie foto's op.

Wat valt er verder nog te beleven

Nationaal Park Lauwersmeer vormt het hart van het Lauwersland, het noordelijkste deel van Nederland. Het Lauwersland kenmerkt zich door mooie, goed intact gebleven terp- of wierdedorpen en eindeloze vergezichten. U kunt er heerlijk fietsen, wandelen en varen.

Informatie over dit gebied vindt u bij de VVV's in Dokkum en Zoutkamp en bij de folderposten van de VVV's in de regio. Bovendien liggen er in de nabije omgeving nog drie nationale parken, Schiermonnikoog, Het Drents-Friese-Wold en de De Alde Faenen.

Foto's

Informatie over Nationaal Park Lauwersmeer

Prijs volwassenen Gratis
Prijs kinderen Gratis
Prijs peuters Gratis
Openingsdagen Hele week
Openingsperiode Hele jaar
Overdekt Nee
Mindervalidenvriendelijk Deels
Website np-lauwersmeer.nl

Ligging

Kaart