Nationaal Park Weerribben-Wieden

Nationaal Park Weerribben-Wieden ligt in de provincie Overijssel, gemeente Steenwijkerland. Het park is het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa en bestaat sinds begin 2009 uit de gebieden De Weerribben en de Wieden.

De Wieden en Weerribben

Natuurmonumenten beheert De Wieden en Staatsbosbeheer De Weerribben. De Wieden is een gebied dat in alle seizoenen boeiend en kleurrijk is, gele dotters in de lente, overdadig groen in de zomer, bronzen rietvelden in de herfst en ijsblauwe verstilling in de winter. Avontuurlijke bezoekers kunnen het gebied per boot verkennen; anderen kunnen van de stilte genieten tijdens een mooie fietstocht.

De Wieden en De Weerribben vormen samen het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit waterrijke natuurgebied in de Kop van Overijssel omvat meren en kolkjes, uitgestrekte rietlanden, langzaam dichtgroeiende sloten en geheimzinnige moerasbossen. Bijzondere bewoners als de otter en zwarte stern vinden een plek in de gevarieerde begroeiing..

Bezoekerscentrum De Wieden

De beste plek om een dagje Wieden te beginnen is het bezoekerscentrum in Sint Jansklooster. Hier vindt u informatie over het ontstaan van het gebied en kunt u terecht voor activiteiten als een vaartocht of een bezoek aan de eendenkooi.

Foto's

Informatie over Nationaal Park Weerribben-Wieden

Prijs volwassenen N.v.t.
Prijs kinderen N.v.t.
Prijs peuters N.v.t.
Openingsdagen Hele week
Openingsperiode Hele jaar
Overdekt Nee
Mindervalidenvriendelijk Deels
Website np-weerribbenwieden.nl

Ligging

Kaart