Strand Bloemendaal

Bloemendaal aan Zee is een bekende badplaats aan de Noordzee en een buurtschap van de gemeente Bloemendaal in Noord-Holland. Het ligt tussen de stranden van IJmuiden en Zandvoort en heeft een totale lengte van 4,3 kilometer, waaronder een naaktstrand van ruim 1 kilometer.

Smalle zandstranden met party strandpaviljoens, vaak gesponsord door radiostations, maken de zomers hier aangenaam. Het Bloemendaalse strand is daarom onder jongeren erg populair.

Aan het strand zijn onder meer zeven zomerstrandpaviljoens en een aantal permanente paviljoens.

Op het strand kan de bezoeker ligbedden, parasols en windschermen huren en er zijn voldoende toiletten en douches aanwezig. Aparte gedeelten van het strand zijn gereserveerd voor activiteiten zoals vliegeren en catamaranzeilen. Op het familiestrand is het veel rustiger en daarom ook meer geschikt voor kinderen. Er is een zwin (ondiep water waarin kinderen kunnen spelen) en een trampolinepark.

Informatie

Strand Bloemendaal beschikt over een enthousiaste groep vrijwilligers, verenigd in de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade, die in de directe nabijheid van het strand gehuisvest is en waar nodig hulp verschaft.

Vlak bij het strand bevinden zich twee grote parkeerterreinen waar de bezoeker tegen betaling kan parkeren. Vliegeren op het strand is slechts toegestaan op het gedeelte dat ligt tussen de strandpalen 61.000 en 61.750. Honden zijn in het hoogseizoen niet toegestaan tussen de gemeentegrens van Zandvoort en de afgang nabij Parnassia.

Republiek Bloemendaal

Beachclub 'De Republiek' is de zwarte parel van het Bloemendaalse strand. Op zomerse dagen waant de bezoeker zich aan een Balinees strand, waar je op chique loungebedden tussen de palmbomen kunt genieten van de uitgebreide menukaart. Bij De Republiek is het grillen van kreeft, het bakken van foie gras en het schenken van rijke wijnen aan de orde van de dag. 

Beachclub Fuel

Bij 'Beachclub Fuel' kan de bezoeker terecht om te zonnen, te ontspannen met een hapje en een drankje, of om te lunchen of dineren. De Beachclub heeft twee gescheiden terrassen met een buitenbar, muziekinstallaties en toiletten. Bij minder mooi weer wordt het terras met een tent overkapt.

Foto's

Informatie over Strand Bloemendaal

Prijs volwassenen N.v.t.
Prijs kinderen N.v.t.
Prijs peuters N.v.t.
Openingsdagen Hele week
Openingsperiode Hele jaar
Overdekt Nee
Mindervalidenvriendelijk Deels

Ligging

Kaart