Strand Breskens

Het strand van Breskens ligt aan de oostelijke kant van de veerhaven en is ook in het hoogseizoen nog redelijk rustig. Het zandstrand is mooi breed en strekt zich uit tot aan Nieuwvliet Bad. Breskens is een maritieme badplaats met een enorme jachthaven met 1500 ligplaatsen en de internationale vismijn.

Vanaf het strand bij het dorp heeft men prachtig zicht op de binnenlopende vissersschepen en de vele zeewaardige jachten die hier aanlopen. Vanaf de veerhaven richting Nieuwvliet worden de stranden steeds breder. Het strand van Breskens is een van de zeer weinige plaatsen in Nederland waar men met de auto buitendijks bij het (uiteraard) autovrije strand kan komen. Mindervaliden kunnen vanaf hier gemakkelijk het strand bereiken.

Blauwe Vlag

Het strand van Breskens is in 2011 onderscheiden met de Blauwe Vlag, een milieuonderscheiding die garant staat voor zwemwater van uitstekende kwaliteit en een goed schoongehouden strand. Aan het strand ligt een strandpaviljoen, maar op het strand zelf zijn geen strandtenten of andere voorzieningen. In het seizoen komt regelmatig een ijscowagen langs. Honden, mits aangelijnd, zijn toegestaan en op het strand zijn een EHBO post en een reddingsbrigade aanwezig. Op een klein afgeschermd gedeelte van het strand is naaktrecreatie toegestaan.

Strandpaviljoen Puur

In strandpaviljoen 'Puur' kunt u een snelle hap nuttigen of rustig de tijd nemen voor een uitgebreid menu met heerlijke vis- en vleesgerechten. Dit alles terwijl u geniet van het prachtige uitzicht over strand en zee.

Strandpaviljoen 't Halve Maentje

Strandpaviljoen 't 'Halve Maentje' hanteert een uitgebreide kaart en ook voor een snelle lunch is de bezoeker hier aan het juiste adres. Hier kan men lekker tafelen of relaxen aan zee met een wijds uitzicht over de monding van de Westerschelde.

Foto's

Informatie over Strand Breskens

Prijs volwassenen N.v.t.
Prijs kinderen N.v.t.
Prijs peuters N.v.t.
Openingsdagen Hele week
Openingsperiode Hele jaar
Overdekt Nee
Mindervalidenvriendelijk Deels

Ligging

Kaart