Strand Domburg

Domburg is de oudste badplaats van Zeeland en combineert een mooi strand met fraaie natuur. De grootste trekpleister voor toeristen die nu naar Domburg komen is het brede zandstrand wat helemaal doorloopt tot Westkapelle. Het strand staat ook bekend om zijn karakteristieke paalhoofden, kenmerkende strandhuisjes en de gezellige sfeer. Een prettige bijkomstigheid is dat Zeeland in de zomer de meeste zonuren van heel Nederland heeft.

Blauwe Vlag

De stranden van Domburg zijn al diverse keren onderscheiden met de Blauwe Vlag, een milieuonderscheiding die garant staat voor zwemwater van uitstekende kwaliteit en een goed schoongehouden strand. Verder staan op het strand speciale borden en vlaggen met mededelingen voor de zwemmers. In 2003 en 2004 heeft Domburg de prijs voor het ‘Schoonste strand van Nederland’ gekregen.

Voorzieningen

Domburg heeft een breed zandstrand en overal vindt u strandpaviljoens en strandcabines. Het begint met goed bereikbare strandovergangen en parkeerplaatsen, de aanwezigheid van openbare douches, toiletten en afvalemmers. Badmannen en reddingsbrigades waken over de bezoekers en er is een EHBO post onder handbereik. De verhuur van ligstoelen, parasols en windschermen vormt een extra gemak voor de badgast.

Op het strand liggen loopplanken die het de bezoeker gemakkelijk maken om met kinderwagens of rolstoelen het strand op te komen. Voor ‘vliegeraars’ is het Ooster- of Westerstrand van Domburg goed geschikt. Honden worden in het hoogseizoen op de hoofdstranden niet toegelaten.

De Boomerang

In strandpaviljoen 'De Boomerang' treft de bezoeker een ongedwongen, relaxte sfeer. Hier kan men genieten van een snack, een borrel, een vers gemaakte pizza voor op het strand, of men neemt rustig de tijd voor een uitgebreid menu met heerlijke vis- en vleesgerechten. Dit alles terwijl u geniet van het prachtige uitzicht over strand en zee.

Strandpaviljoen ‘de Stenen Toko’

Op het Westerstrand ligt strandpaviljoen 'De Stenen Toko' waar de bezoeker in alle rust kan genieten van verse gerechten, gekoppeld aan een mooi uitzicht over strand en zee. Naast het paviljoen ligt een grote zandbak met speeltoestellen voor kinderen.

Foto's

Informatie over Strand Domburg

Prijs volwassenen N.v.t.
Prijs kinderen N.v.t.
Prijs peuters N.v.t.
Openingsdagen Hele week
Openingsperiode Hele jaar
Overdekt Nee
Mindervalidenvriendelijk Deels

Ligging

Kaart