Strand Hoek van Holland

Hoek van Holland heeft een mooi zandstrand van circa 250 meter breed en 3,5 km lang. Het is een badplaats met een unieke ligging aan de uitgestrekte Noordzeekust én aan het begin van de Nieuwe Waterweg.

Het ‘Hoekse’ strand (Rechtestraat), richt zich op de watersporters uit de regio. Op dit strand zijn de surfschool en de windsurfvereniging gevestigd. Hier bevindt zich het hoofdkwartier van de strandwacht. Het Noordelijke strand (Stuifkenszand), loopt tot ’s-Gravenzande en een deel van dit strand is speciaal bedoeld voor naturisten (tussen strandpaal 116 en 117).

Voorzieningen

Hoek van Holland heeft een breed zandstrand en overal vindt u strandpaviljoens en strandcabines. In 2011 heeft Hoek van Holland de Blauwe Vlag ontvangen, een milieuonderscheiding die garant staat voor zwemwater van uitstekende kwaliteit en een goed schoongehouden strand. Het strand van Hoek van Holland beschikt over een strandpad dat speciaal is aangelegd ten behoeve van rolstoelgebruikers.

Er zijn speciale ‘Nijntje’ oriëntatiepalen geplaatst voor de kinderen en er zijn voldoende douches en toiletten. Strandstoelen, parasols, windschermen e.d. zijn te huur. Gedurende de periode van 1 mei tot 1 oktober mogen honden tussen 10.00 uur en 19.00 uur niet op het strand komen.

Strandclub Zwoel

Bij 'Strandclub Zwoel' kan de bezoeker in elk jaargetijde genieten van een lunch of diner met uitzicht op het strand. De strandclub heeft de sfeer en uitstraling van een restaurant, maar om de sfeer van het strand en de zee voort te zetten is veelvuldig gebruik gemaakt van natuurlijke materialen.

Strandclub ff-Tijd

In 2010 heeft Strandclub 'ff-Tijd haar nieuwe onderkomen geopend. Het is een unieke locatie op een mooi stukje strand met een geweldig uitzicht over strand, zee en monding van de Nieuwe Waterweg. Hier kan de bezoeker terecht voor ontbijt, lunch en diner. ff-Tijd is het gehele jaar door geopend.

Foto's

Informatie over Strand Hoek van Holland

Prijs volwassenen N.v.t.
Prijs kinderen N.v.t.
Prijs peuters N.v.t.
Openingsdagen Hele week
Openingsperiode Hele jaar
Overdekt Nee
Mindervalidenvriendelijk Deels

Ligging

Kaart