Strand Noordwijk

Aan de Koningin Wilhelminaboulevard, ten noorden van Huis ter Duin en de Koningin Astridboulevard, ligt het ruim twaalf kilometer lange, brede zandstrand van Noordwijk. In het seizoen staan op dit strand ruim 10 paviljoens en er is een kitesurfschool gevestigd.

Blauwe Vlag

De stranden van Noordwijk zijn al diverse keren onderscheiden. In 2011 ontving het voor de 25e keer de Internationale Blauwe Vlag, een milieuonderscheiding die garant staat voor zwemwater van uitstekende kwaliteit en een goed schoongehouden strand. Op het strand staan speciale borden en vlaggen met mededelingen voor de zwemmers. In 2008 en 2010 heeft Noordwijk de ‘Quality Coast Award’ gekregen voor de hoge kwaliteit van mens- en natuurvriendelijk toerisme.

Voorzieningen

Noordwijk heeft een breed zandstrand en overal vindt de bezoeker strandpaviljoens en strandcabines. Optimale voorzieningen vergroten het gemak en daarmee het vakantieplezier van veel gasten. Het begint met goed bereikbare strandovergangen en parkeerplaatsen, de aanwezigheid van openbare douches, toiletten en afvalemmers.

Badmannen en reddingsbrigades waken over de bezoekers en er is een EHBO post onder handbereik. De verhuur van ligstoelen, parasols en windschermen vormt een extra gemak voor de badgast. Strandrolstoelen (type jutter, twee stuks) zijn gratis te leen bij strandpaviljoen De Klink. Honden worden in het zomerseizoen niet toegelaten op de hoofdstranden.

Strandplaats Nederzandt

Strandpaviljoen 'Nederzandt' is een uniek paviljoen in de duinen waar de bezoeker kan genieten van een 'a la carte' diner maar ook van hapjes, oriëntaalse verrassingen, loungedrankjes en huisgemaakte pannenkoeken. Het strandpaviljoen heeft drie zonneterrassen vanwaar u een prachtig uitzicht over het strand heeft.

Alexander Beach Club

'Alexander Beach Club' heeft een groot terras vanwaar de bezoeker kan genieten van de zon, de zee en het strand. Op het terras worden een hapje en een drankje geserveerd, maar u kunt hier ook uitgebreid dineren. De unieke ligging, prachtige omgeving en talrijke mogelijkheden maken een personeelsfeest, barbecue, receptie, zakelijke lunch, feestelijk diner, bruiloft of verjaardag onvergetelijk.

Foto's

Informatie over Strand Noordwijk

Prijs volwassenen N.v.t.
Prijs kinderen N.v.t.
Prijs peuters N.v.t.
Openingsdagen Hele week
Openingsperiode Hele jaar
Overdekt Nee
Mindervalidenvriendelijk Deels

Ligging

Kaart