Strand Renesse

Renesse ligt in het noorden van het eiland Schouwen-Duiveland en is een mooie badplaats met 17 kilometer zandstrand en met, volgens meteorologen in de zomermaanden de meeste zonuren van Nederland. De stranden zijn breed, schoon en opgedeeld in verschillende typen. Zo zijn er familiestranden, natuurstranden, (water)sportstranden en zones voor naaktrecreatie en extreme sporten.

Op al deze van karakter verschillende stranden gelden specifieke regels die er voor moeten zorgen dat bezoekers veilig kunnen recreëren. Deze regels staan op borden die zich bij elke overgang bevinden.

Blauwe Vlag

De stranden van Renesse zijn al diverse keren onderscheiden met de Blauwe Vlag, een milieuonderscheiding die garant staat voor zwemwater van uitstekende kwaliteit en een goed schoongehouden strand. In 2011 ontving het strand van Renesse voor de 12e keer de Internationale Blauwe Vlag. In 2009 en 2011 heeft Renesse de ‘Quality Coast Award’ ontvangen voor de hoge kwaliteit van mens- en natuurvriendelijk toerisme.

Voorzieningen

Renesse heeft brede zandstranden en overal vindt u strandpaviljoens en strandcabines.

Het begint met goed bereikbare strandovergangen en parkeerplaatsen, de aanwezigheid van openbare douches, toiletten en afvalemmers. Badmannen en reddingsbrigades waken over de bezoekers en er is een EHBO post binnen handbereik. De verhuur van ligstoelen, parasols en windschermen vormt een extra gemak voor de badgast. Honden worden op de hoofdstranden alleen aangelijnd toegelaten. De Schouwse stranden zijn het hele jaar toegankelijk en ook tijdens de wintermaanden is het hier goed toeven.

Strandpaviljoen Corazon

Strandpaviljoen 'Corazon' is een gezellige en dynamische ontmoetingsplaats voor jong en oud. Hier kunt u heerlijk eten en drinken met uitzicht op een fantastisch stukje Nederland. Na afloop kunt u lekker uitbuiken op een van de fatboys, de grote loungekussens.

Luilekkerstrand

Op het terras van het sfeervolle strandpaviljoen 'Luilekkerstrand' kan de bezoeker zich neervlijen op een gemakkelijke bank, in een hangmat of in een niet-alledaagse stoel of zitzak. Onder het genot van een hapje en een drankje kan men hier genieten van hedendaagse 'hippe' muziek.

Foto's

Informatie over Strand Renesse

Prijs volwassenen N.v.t.
Prijs kinderen N.v.t.
Prijs peuters N.v.t.
Openingsdagen Hele week
Openingsperiode Hele jaar
Overdekt Nee
Mindervalidenvriendelijk Deels

Ligging

Kaart