Strand Scheveningen

Het brede zandstrand van Scheveningen is drie km lang en ligt pal voor de boulevard, tussen de havendam en de beroemde Scheveningse Pier. Vanaf het strand, waar het op hoogtijdagen erg druk kan zijn, heeft de bezoeker een mooi uitzicht op het imposante Kurhaus. Vlak langs het strand loopt een brede wandelpromenade met winkeltjes en diverse horecagelegenheden. In de periode tussen april en september zijn ruim 50 strandpaviljoens geopend.

Voorzieningen

De goed onderhouden zandstranden van Scheveningen bieden elk wat wils, een zonnebad, strandwandeling, speelplezier of watersportuitoefening. Goede voorzieningen vergroten het gemak en daarmee het vakantieplezier van de badgasten. Het begint met goed bereikbare strandovergangen en parkeerplaatsen, de aanwezigheid van openbare douches, toiletten en afvalemmers. Badmannen en reddingsbrigades waken over de bezoekers en er is een EHBO post binnen handbereik. De verhuur van ligstoelen, parasols en windschermen vormt een extra gemak voor de zonaanbidder. Op het Scheveningse strand zijn tijdens de periode 15 mei t/m 1 oktober alle honden de gehele dag verboden.

Strandtips

Op de stranden vindt de bezoeker vlaggen en borden met aanwijzingen voor de zwemmers.

In verband met de sterke stroming wordt zwemmers aangeraden niet te dicht bij paalhoofden, pieren en andere obstakels te komen. Bij afgaand water (eb) ontstaat een sterke stroom naar zee en daarom is het niet verstandig om met drijvende voorwerpen zoals luchtbedden, bootjes e.d. de zee in te gaan.

Club de Pier

Overdag is 'Club de Pier' een restaurant en ‘s avonds is het de perfecte locatie voor feesten en partijen. Het terras is compleet vernieuwd met loungebanken, een buitenbar en een barbecue. Een groot feest met een paar honderd man of een kleine receptie, bij Club De Pier is het geen probleem.

Carlton Beachclub

'Carlton Beachclub' ligt op een mooie locatie aan het noordelijke deel van het Scheveningse strand. Het uitgestrekte terras is voorzien van relax-zonnebedden en biedt de bezoeker, onder het genot van een hapje en een drankje, een uitzicht dat nooit verveelt. Een verrukkelijke plek voor een dag met familie of vrienden of voor een lunch die aan zee altijd beter smaakt.

Foto's

Informatie over Strand Scheveningen

Prijs volwassenen N.v.t.
Prijs kinderen N.v.t.
Prijs peuters N.v.t.
Openingsdagen Hele week
Openingsperiode Hele jaar
Overdekt Nee
Mindervalidenvriendelijk Deels

Ligging

Kaart