Strand Wijk aan Zee

Wijk aan Zee is een dorp dat deel uitmaakt van de gemeente Beverwijk, in Midden-Kennemerland in de provincie Noord-Holland. De badplaats is direct gelegen aan het bosrijke duingebied, het Noord-Hollands Duinreservaat. Het zandstrand van Wijk aan Zee is breed en vlak, maar loopt wel redelijk sterk af. De zandbanken zorgen hier voor heerlijke golven.

Voorzieningen

Een zonnebad of strandwandeling, speelplezier of watersportbeoefening, het kan hier allemaal. De talrijke strandpaviljoens verzorgen de inwendige mens met het serveren van drank, snacks of lunch- en dinergerechten. Het begint met goed bereikbare strandovergangen en parkeerplaatsen, de aanwezigheid van openbare douches, toiletten en afvalemmers. Badmannen en reddingsbrigades waken over de bezoekers en er is een EHBO post binnen handbereik. De verhuur van ligstoelen, parasols en windschermen vormt een extra gemak voor de badgast. Op het strand zijn honden tijdens de periode van 1 mei tot 1 oktober verboden.

Strandtips

Op het strand van Wijk aan Zee vindt de bezoeker vlaggen en borden met mededelingen voor de zwemmers. Bij afgaand water (eb) ontstaat een sterke stroom naar zee en daarom is het niet verstandig om met drijvende voorwerpen zoals luchtbedden, bootjes e.d. de zee in te gaan. In verband met de sterke stroming wordt zwemmers aangeraden niet te dicht bij paalhoofden, pieren en andere obstakels te komen. Laat kinderen niet zonder toezicht aan de waterkant.

Strandpaviljoen De Zwaardvis

Strandpaviljoen 'De Zwaardvis' is een echt familiepaviljoen met een gemoedelijke sfeer. De ouders genieten van een hapje en een drankje terwijl de kinderen buiten spelen op de ballenberg, trampolines en diverse luchtkussens. Voor de allerkleinsten heeft het strandpaviljoen schepjes en emmertjes. Het paviljoen is dagelijks vanaf 10.00 uur geopend.

Strandrestaurant Het Strandhuis

Strandrestaurant 'Het Strandhuis' is een plek om heerlijk te eten en drinken. 365 dagen per jaar is het Strandhuis geopend en is tevens beschikbaar voor feesten en partijen. In het hoogseizoen gaat de keuken al om 10.00 uur open. Na een strandwandeling kan de bezoeker hier terecht voor een heerlijk kopje koffie met huisgemaakt gebak.

Foto's

Informatie over Strand Wijk aan Zee

Prijs volwassenen N.v.t.
Prijs kinderen N.v.t.
Prijs peuters N.v.t.
Openingsdagen Hele week
Openingsperiode Hele jaar
Overdekt Nee
Mindervalidenvriendelijk Deels

Ligging

Kaart