Strand Zandvoort

Zandvoort staat vooral bekend om haar uitgestrekt zandstrand van maar liefst 9 kilometer lang en gemiddeld 100 meter breed en is daardoor populair bij zonaanbidders. Van Pasen tot begin september kunnen bezoekers kiezen uit 40 strandpaviljoens, ieder met een eigen sfeer en publiek. Zandvoort heeft een afgeschermd, 3 kilometer lang, naaktstrand waar de naturist kan genieten van het strand, de zee en de zon.

Blauwe Vlag

In 2011 heeft het strand van Zandvoort de Blauwe Vlag ontvangen, een milieuonderscheiding die garant staat voor zwemwater van uitstekende kwaliteit en een goed schoongehouden strand. Ook kreeg het in 2011 de ‘Quality Coast Bronze Award’ uitgereikt, een keurmerk voor de hoge kwaliteit van mens- en natuurvriendelijk toerisme.

Watersport en voorzieningen

Bezitters van een vaartuig kunnen, met een vergunning, gebruik maken van het strand om met een vaartuig af te varen en aan te landen. Ook kan men aan het strand van Zandvoort veilig kitesurfen. Zandvoort heeft goed bereikbare strandovergangen en parkeerplaatsen. Er zijn voldoende openbare douches, toiletten en afvalemmers. Badmannen en reddingsbrigades waken over de bezoekers en er is een permanente EHBO post. De verhuur van ligstoelen, parasols en windschermen vormt een extra gemak voor de badgast.

Strandtips

Op het strand vindt de bezoeker vlaggen en borden met mededelingen voor de zwemmers.

In verband met de sterke stroming wordt zwemmers aangeraden niet te dicht bij paalhoofden, pieren en andere obstakels te komen. Bij afgaand water (eb) ontstaat een sterke stroom naar zee en daarom is het niet verstandig om met drijvende voorwerpen zoals luchtbedden, bootjes e.d. de zee in te gaan. Van medio april tot 1 oktober mogen tussen 09.00 uur en 19.00 uur geen honden op het strand komen.

Strandtent Rapa Nui

'Rapa Nui' is al twee jaar achtereen verkozen tot leukste strandtent van Nederland. Het is een mooie locatie met een ongedwongen, vrolijke sfeer met een weids uitzicht op de grens van Bloemendaal en Zandvoort.  Rapa Nui verzorgt culinaire hoogstandjes die tot ver in de omtrek bekend zijn, van overheerlijke lunches tot een mooi verzorgde beachbarbecue of stranddiner.

De Haven van Zandvoort

Aan de boulevard, achter het Holland Casino, ligt Strandpaviljoen 'De Haven van Zandvoort', een pleisterplaats voor omwonenden, passanten en toeristen. Iedere dag om 09.00 uur worden de deuren geopend voor ontbijt, lunch en diner. De Haven is het gehele jaar door geopend en is bij uitstek geschikt voor een familiefeest of bruiloft.

Foto's

Informatie over Strand Zandvoort

Prijs volwassenen N.v.t.
Prijs kinderen N.v.t.
Prijs peuters N.v.t.
Openingsdagen Hele week
Openingsperiode Hele jaar
Overdekt Nee
Mindervalidenvriendelijk Deels

Ligging

Kaart